Volledig scherm
De vestiging van Perry Sport in Doetinchem is al een outlet. Foto: DG

Perry Sport sluit in Doetinchem

DOETINCHEM - Perry Sport sluit de vestiging in het centrum van Doetinchem. Volgens een woordvoerder van de sportketen sluit de winkel ergens in het voorjaar van 2017.

Perry Sport heeft ongeveer vijftig vestigingen. De winkel in Doetinchem is de enige in de Achterhoek.

Outlet
De vestiging aan de Waterstraat (op de begane grond van het appartementencomplex Perlstein) is al niet langer een Perry Sport maar een Perry Sport 'Outlet'. Dit is een van de winkels van de keten waar voorlopig nog oude voorraden worden verkocht. Het personeel in deze winkels werkt op uitzendbasis.

Perry Sport zit vanaf het eerste moment in het Perlsteincomplex dat in 2006 is gebouwd. De sportketen ging in februari 2016 failliet. In maart volgde een overname door het Britse bedrijf JD Sports Fashion.

Sluiten
„Tijdens de doorstart werd al bekend dat een aantal winkels zou sluiten, afhankelijk van de resultaten van de winkels en de gesprekken met verhuurders", zegt de woordvoerder van Perry Sport. „We sluiten nu een minimaal aantal winkels, waaronder de vestiging in Doetinchem."

  1. Stadse Fratsen: Radio
    Column

    Stadse Fratsen: Radio

    Ergens hoop ik dat ze het aan de bar van café Herfkens in Baak, het dorp waar ik opgroeide, wel eens over mij hebben. Dat ze bijvoorbeeld zeggen: 'Nooit gedacht dat dat bleue jongetje nog eens stukjes zou schrijven voor de krant.'' Dinsdag loop ik rond kwart voor vier in de middag café Herfkens binnen en constateer dat de kozijnen een likje verf kunnen gebruiken. Eerder die dag ben ik gebeld door iemand van Radio1 of ik in de uitzending wat wil vertellen over bevolkingskrimp in de Achterhoek. Dat zou dan wel ergens ter plekke moeten, maar waar? Baak, zei ik. Zo komt het dat ik even na vier uur midden in Baak, met op de achtergrond de kolossale kathedraal, live op de radio vertel over mijn dorp. Hier voetbalde ik, ging ik naar school en naar de kerk. Ik leg uit dat ik in een klas zat met 23 leerlingen. En dat veertig jaar later in 2011 maar vier kinderen in Baak zijn geboren: drie meisjes en één jongen. Reden voor de voetbalclub - de trots van het dorp - subiet te fuseren met Steenderen, in mijn tijd de aartsrivaal. In de gelagkamer leunt de radioploeg tegen het biljart. Aan de bar zitten vijf of zes gepensioneerde mannen, op gepaste afstand van elkaar. Eén ervan herken ik. Herman, een van de beste klaverjassers die ik ooit heb gekend en de voormalige aanvoerder van ons eerste. Hij voetbalde altijd met een bandage om zijn knie. Herman herkent mij. Ik schud hem de hand en loop dan naar de radioploeg. Uit wat de redacteur van het Hilversumse gezelschap zegt, begrijp ik dat ze al een kort onderhoud met Herman hebben gehad. Ik hoor dat ik daarbij even ter sprake ben gekomen. Een goede voetballer, had Herman gezegd.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek