Personeel Singeland Ziekenhuis houdt ‘trekkertocht’ voor betere cao

VIDEODOETINCHEM - Personeel van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem heeft woensdag op ludieke wijze aandacht gevraagd voor een nieuwe cao. Gewapend met raamtrekkers hielden ze een heuse ‘trekkertocht’ door de gangen van het ziekenhuis.

Wie tussen alle geannuleerde afspraken door toch in het ziekenhuis moest zijn belandde in een allesbehalve alledaagse situatie. Het gebouw hing namelijk vol met vlaggen en woordgrappen als ‘Deze cao baart ons zorgen’. Bij de ingang kregen bezoekers koffie, thee en wat lekkers. ,,En we vragen mensen een petitie te tekenen voor de actie”, zegt Wouter de Buijzer, radiodiagnostisch laborant bij het Slingeland.

Het is vrij rustig in het ziekenhuis. Maar die rust wordt snel verstoord als de trekkertocht begint. Tientallen personeelsleden marcheren door de gangen. Daarbij blazen ze op hun fluiten en toeters en houden spandoeken omhoog. Na een klein half uur is de tocht voorbij en keert de rust terug.

Quote

Wij kunnen niet staken. Het maximale wat we kunnen doen is een zondags­dienst draaien

Felix Clasener, radiodiagnostisch laborant Slingeland Ziekenhuis
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek