Volledig scherm

Petitie en demonstratie tegen afmaken ontsnapte stier Doetinchem

DOETINCHEM - De stier die vrijdagavond ontsnapte uit Park Overstegen in Doetinchem is zaterdagavond opnieuw het park ontvlucht. Omdat dit al de 4e keer was en het risico bestaat dat de Schotse hooglander vaker de benen neemt, wordt het dier maandag afgemaakt. Tegen het afmaken is onder andere een petitie gestart op internet.

De stier ontsnapte rond 18.20 uur en werd zo'n 20 minuten later weer gevangen. Net als vrijdag was het dier rustig en maakte hij geen aanstalten mensen of voertuigen aan te vallen.

Omheining
Volgens ooggetuige Marco van Breemen komt het dier makkelijk over de omheining heen. Het beest is nu in een stalen kooi ondergebracht waarna er maandag een eind aan zijn leven gemaakt wordt.

Petitie
Op internet is inmiddels een petitie gestart tegen het afmaken van het dier. De petitie was zondagochtend al meer dan 4.000 keer ondertekend.

Demonstratie
Op Facebook is een pagina opgericht waarin wordt aangekondigd dat er zondagmiddag 14.30 uur een demonstratie zal plaatsvinden. De demonstranten zijn van plan te starten bij het Ulenhof College om vervolgens te eindigen in het park Overstegen in Doetinchem.

Agenten hielpen bij het vangen van de Schotse hooglander.
Volledig scherm
Agenten hielpen bij het vangen van de Schotse hooglander. © Marco van Breemen
De stier loopt kalm over straat.
Volledig scherm
De stier loopt kalm over straat. © Marco van Breemen
Rustig steekt het dier de straat over.
Volledig scherm
Rustig steekt het dier de straat over. © Marco van Breemen
De stier wordt gevangen.
Volledig scherm
De stier wordt gevangen. © Marco van Breemen

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek