Het zuidelijk deel van de bedoelde spoorzone in 2018. Links loopt het spoor. Vooraan het voormalige ketelhuis met de toren van Vredestein (tegenwoordig kantoor van Fides). In het midden het politiebureau aan de Hamburgerbroeklaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Het zuidelijk deel van de bedoelde spoorzone in 2018. Links loopt het spoor. Vooraan het voormalige ketelhuis met de toren van Vredestein (tegenwoordig kantoor van Fides). In het midden het politiebureau aan de Hamburgerbroeklaan. © Jan Ruland van den Brink

Plan 300 flexwoningen bij spoor in Doetinchem: ‘Flexcity als eigentijdse toegang tot de stad’

DOETINCHEM - Met een plan om driehonderd flexwoningen te bouwen moet de zogenoemde spoorzone bij het station in Doetinchem een ‘hippe, eigentijdse toegang tot de stad’ worden. Het krijgt de al even hippe naam ‘Flexcity’.

13 reacties

 • Charles Geurds

  2 maanden geleden
  De papierfabriek verplaatsen naar een industrieterrein was ooit de bedoeling. Misschien daar nog eens naar kijken. Levert een aantal grote voordelen.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ J.W.M. Welling,ik heb ook vlak bij het spoor gewoond. Daar wen je inderdaad snel aan. Maar tegenwoordig heb je een categorie die overal over zeurt. Gaan in het centrum van een stad wonen en dan klagen over herrie en hoge parkeerkosten. In een dorp betaal je geen parkeerkosten.
 • Henk Houwers

  2 maanden geleden
  Andre Eggerding, er zijn ook al klagers over veronderstelde klagers voordat er geklaagd wordt.
 • Johnny de Oude

  2 maanden geleden
  Mooi, die 300 kunnen dan direct vergeven worden aan vluchtelingen die nu al maanden in opvangcentra aan het wachten zijn.
 • J.W.M. Welling

  2 maanden geleden
  Beetje negatief Andre Eggerding... Ik heb zelf 6 jaar bij het spoor gewoond in Gaanderen en daar wen je snel aan hoor. Wees blij dat er dit soort initiatieven zijn!

In samenwerking met indebuurt Doetinchem