Volledig scherm
PREMIUM
De fiets van Basma uit Doetinchem nadat er een boom is opgevallen. Te zien is dat het frame van het rijwiel aan de voorkant is gebroken. © Politie

Plots viel er een boom op Basma (7): ‘Fiets is haar redding geweest’

DOETINCHEM - Een gebroken been, een dik blauw oog en een grote wond aan de kin. Dat zijn de verwondingen van de 7-jarige Basma, nadat zondag een boom op haar viel terwijl ze op de Wijnbergseweg in Doetinchem fietste.

Volledig scherm
Basma (7) uit Doetinchem met gebroken been en verwondingen aan haar gezicht in het ziekenhuisbed. © privéfoto

Dat het meisje op de fiets zat heeft haar gered, denkt zus Narmeen Rasho. ,,De fiets heeft haar  beschermd. Als ze er had gelopen, was ze waarschijnlijk vol geraakt door de vallende boom’’, zegt de 16-jarige Doetinchemse. Zij voert het woord namens haar oorspronkelijk uit Irak afkomstige gezin, waarvan vader en moeder moeilijk Nederlands kunnen.

Basma ligt in het ziekenhuis en moet daar vermoedelijk ook vandaag nog blijven. Het is nog niet duidelijk wanneer zij naar huis mag. 

Het gezin Rasho heeft veel te danken aan bewoners van de Wijnbergseweg, die direct te hulp schoten nadat Basma onder de boom kwam. ,,Eerst dachten we dat het meeviel en dat alleen de boom was omgevallen. Toen zagen we plots dat meisje tussen de takken door naar boven komen. We zijn meteen naar buiten gesneld, ik met de kettingzaag onder mijn arm’’, zegt Jan van de Ven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek