Om binnen een hapje te eten bij horecagelegenheden moeten bezoekers sinds 25 september aantonen dat ze volledig gevaccineerd zijn, recent hersteld zijn van een coronabesmetting of dat ze een negatieve coronatest hebben gehad. Dat loopt via de CoronacheckApp.
Volledig scherm
PREMIUM
Om binnen een hapje te eten bij horecagelegenheden moeten bezoekers sinds 25 september aantonen dat ze volledig gevaccineerd zijn, recent hersteld zijn van een coronabesmetting of dat ze een negatieve coronatest hebben gehad. Dat loopt via de CoronacheckApp. © Rob Engelaar

Plotseling nog maar één ‘testen voor toegang’-locatie in de Achterhoek; onduidelijk of er meer terugkeren

UPDATEWINTERSWIJK - In de hele Achterhoek is momenteel nog maar één ‘testen-voor-toegang’-locatie, nu Doetinchem en Winterswijk ineens gesloten zijn. De oorzaak is het invoeren van een nieuw systeem door de Stichting Open Nederland. Of er in de toekomst testlocaties terugkeren in de Achterhoek, is onduidelijk.

19 reacties

 • Eric Leeuwenstein

  3 maanden geleden
  Wat doet de gemeente Oude IJselstreek gewoon hetzelfde als anders, dus niks, niet voor hun Ondernemers en niet voor hun Klanten. Gewoon een gemeente waar ze nooit en never luisteren naar hun inwoners. M.a.w. krijg toch gewoon de Corona.
 • Fred Dierdorp

  3 maanden geleden
  Je wordt lekker ondermijnd Joris. Zelfs de burgermeester uit Winterswijk wordt gewoon links gelaten en laten ze in den Haag in de kou staan. Als je ballen hebt, dan geef je de Horeca publiekelijk een vrijbrief dat er niet meer gehandhaafd wordt. Mijn ervarig is dat ze toch nergens een QRcode vragen. Zo hoort het ook. Weg met deze poppenkast.
 • G.J.W Wassink

  3 maanden geleden
  Wat een idioterie; voor 25 september, dus voor het invoeren van de Coronapas, kon je overal testen in de Achterhoek en nu bijna nergens meer of je moet in Botculo wonen. Die hele QR code check meteen afschaffen is de enige oplossing.
 • Henk Jansen

  3 maanden geleden
  Precies Hugo wil dat iedereen een prik heeft
 • johan Barn

  3 maanden geleden
  honk honk
 1. Achterhoek Board aan nieuwe minister: Noordtak zou streep zijn door een van de gelukkigste regio’s van Nederland
  PREMIUM
  28

  Achterhoek Board aan nieuwe minister: Noordtak zou streep zijn door een van de gelukkig­ste regio’s van Nederland

  DOETINCHEM - Wordt de Noordtak van de Betuwelijn aangelegd door de Achterhoek, dan zet het kabinet letterlijk en figuurlijk een streep door ‘één van de groenste en gelukkigste regio’s van Nederland’. Dat schrijft de Achterhoek Board in een brief aan de nieuwe minister Mark Harbers en staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek