De hoofdingang van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.
Volledig scherm
De hoofdingang van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

Politie denkt aan drugs als aanleiding voor schietpartij in Doetinchem

DOETINCHEM - Drugs is waarschijnlijk de aanleiding voor de schietpartij van vorige week zondag aan de Leerinkstraat in Doetinchem. Dat heeft de politie dinsdagavond bekendgemaakt in de uitzending van Opsporing Verzocht.

De schietpartij in Doetinchem vond plaats aan de Leerinkstraat, nabij het Slingeland Ziekenhuis.
Volledig scherm
De schietpartij in Doetinchem vond plaats aan de Leerinkstraat, nabij het Slingeland Ziekenhuis. © Antoon van Rossum/ DG

Waar het precies om gaat – bijvoorbeeld een mislukte deal of andersoortige drugsruzie – meldt de politie niet. Wel is duidelijk dat de donkere Volkswagen Golf van waaruit die zondag rond 18.30 uur is geschoten op het slachtoffer, eerder die week vermoedelijk geparkeerd stond aan de Leerinkstraat, nabij de kruising met de Mullerstraat. Dit is ook het punt waar buurtbewoners die betreffende zondag schoten hebben gehoord en gezien. Er werd gevuurd vanuit een donkere Golf op een blauwe Suzuki, waarin het slachtoffer zat.

Dit slachtoffer is een 22-jarige man uit Gouda, hij werd meerdere keren geraakt in zijn bovenlichaam. Doordat geen vitale delen werden geraakt raakte de Gouwenaar niet levensgevaarlijk gewond. De politie ziet hem vooralsnog niet als verdachte in deze zaak.

Achtervolging tussen Golf en Suzuki

Aan de schietpartij ging een achtervolging vooraf tussen de Golf en de Suzuki vanaf in ieder geval de Haareweg, waarna er op de Leerinkstraat werd geschoten. Buurtbewoners hebben tussen de vijf en zeven knallen gehoord. De politie heeft niet bekendgemaakt hoe vaak er is geschoten, maar zeker is dat er zondag en maandag bij onderzoek in de buurt meerdere kogelhulzen zijn gevonden.

Desondanks is de schutter – of schutters – nog altijd voortvluchtig. Ook de donkere Golf van waaruit is geschoten is nog spoorloos, ondanks de twaalf tips die zijn gegeven sinds vorige week. De 25 rechercheurs die met deze zaak bezig zijn, onderzoeken deze tips met volgens de politie ‘interessante informatie’. Ook wordt een verband met een vechtpartij op straat, vier dagen voor de schietpartij, niet uitgesloten.

Wie informatie wil delen met de politie kan dat via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Lees alles over de schietpartij in Doetinchem in ons dossier.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek