Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie grijpt met geweld in bij confrontatie aanhangers De Graafschap en FC Groningen

DOETINCHEM - De politie heeft zaterdagavond ingegrepen bij een confrontatie tussen aanhangers van De Graafschap en FC Groningen ter hoogte van café Masselink, nabij stadion De Vijverberg in Doetinchem. Dat gebeurde vlak na de wedstrijd tussen beide eredivisieclubs.

Een politiewoordvoerder laat weten dat ongeveer honderdvijftig FC Groningen-supporters en zo'n veertig man van De Graafschap tegenover elkaar stonden bij café Masselink. ,,Zij waren van plan elkaar op te zoeken. Het kwam ook daadwerkelijk tot een confrontatie. Ik kan het niet met zekerheid zeggen, maar het is waarschijnlijk dat daarbij klappen vielen. Gelukkig waren we met meerdere eenheden ter plaatse waardoor we snel konden ingrijpen.’’

Volgens de voorlichter zijn er geen aanhoudingen verricht. De relschoppers van FC Groningen werden 'met gepast geweld naar de goede kant geleid' door agenten met politiehonden.

Voor supporters van FC Groningen gold een verplichte bus- en autocombi voor het duel in Doetinchem dat De Graafschap met 0-1 verloor. Hoe het mogelijk was dat ruim honderdvijftig Groningers bij café Masselink, een vaste stek van de fanatieke aanhang van De Graafschap, konden komen, kan de politie niet zeggen. Een FC Groningen-supporter meldt via Twitter dat hij en andere bezoekers van de uitwedstrijd langs de kroeg moesten om bij hun auto te kunnen komen.

Rond de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen van De Graafschap tegen Feyenoord was het ook al onrustig bij het café.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek