.
Volledig scherm
PREMIUM
. © anp

Politie-invallen Doetinchem op basis van gewelddadige rapvideo

DOETINCHEM - De politie deed op 18 mei op vier plekken invallen in Doetinchem en vond daarbij vuurwapens. Deze invallen waren op basis van een videoclip waarin geweld verheerlijkt wordt. Gisteren werden 11 Doetinchemse jongeren opgepakt bij een grootschalige politieactie.  

Drie jongens - tieners van nog geen achttien jaar - lopen de Synagogestraat in, in het centrum van Doetinchem. Ze hebben een capuchon over hun hoofd. Twee jongens bedekken een deel van hun gezicht met een bivakmuts en stormen een winkel binnen. De derde blijft buiten op de uitkijk staan. Een winkelbediende wordt bedreigd met een pistool en gesommeerd snelheid te maken. Daarna rent het drietal met de buit weg.

De in scène gezette overval heeft een ondertoon van verheerlijking. Het is het begin van de videoclip Nike Runners van de Doetinchemse rapper Massief. De video - met daarin een vuurwapen - is 14 februari online gezet. Diezelfde 18e mei meldt rapper Massief op Instagram dat de videoclip 'geladen' is met wapens die die dag gevonden zijn bij de inval.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek