Volledig scherm
© De Gelderlander

Politie lost schot bij aanhouding gewapende man Doetinchem (video)

DOETINCHEM - Agenten hebben vanmorgen even na 11.00 uur een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van een 34-jarige gewapende man in Doetinchem.

Volgens de politie wilde de man, een Doetinchemmer, met stenen een aantal ruiten ingooien bij de toen nog gesloten Rabobank aan de Terborgseweg.

Mes
De man bleek gewapend te zijn met een mes. Toen agenten hem wilden aanhouden weigerde hij volgens de politie het mes los te laten en rende hij weg richting het stadhuis.

Schot
Daarop hebben agenten de man een aantal maal met pepperspray bespoten. Toen hij nog steeds het mes niet wilde laten vallen hebben agenten een waarschuwingsschot gelost. De 34-jarige ging er vervolgens weer vandoor.

Niemand gewond
Op de Raadhuisstraat heeft de Doetinchemmer uiteindelijk het mes van zich af gegooid, waarna de politie de man tegen de grond heeft gewerkt en geboeid. Bij de hele actie is niemand gewond geraakt.

Onderzoek
Het gebied rond het gemeentehuis is afgezet vanwege onderzoek. De crisisdienst is ingeschakeld om te kijken naar de psychische gesteldheid van de man. Ook wordt onderzocht wat zijn bedoelingen waren.

De Doetinchemse fractievoorzitter van de SP, Hans Boerwinkel, twitterde een foto van de achtervolging van de man.

Volledig scherm
© De Gelderlander
[27-6-2016] Een of andere vreemde snuiter -witte broek, zwarte pet en zonnebril- probeert met een baksteen het raam van de Rabobank in Doetinchem in te slaan. Na vijf minuten hoort hij de sirenes en loopt hij weg. De oudere vrouw in de video liep regelrecht langs de man om wat te storten, en kreeg pas later via mij te horen dat de man een scherp voorwerp bij zich leek te hebben. Het filmpje stopt net voor de politie achter de man aan rent en één waarschuwingsschot lost.
via YouTube Capture

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek