Politie onderzoekt of schietpartij Doetinchem wraakactie is

DOETINCHEM - De politie onderzoekt of er een verband is tussen de schietpartij van zondagavond in Doetinchem, en een vechtpartij tussen twee mannen net buiten het centrum van de stad, vier dagen eerder.

Volledig scherm
De blauwe auto met kogelgaten, die woensdag ook gezien is bij de vechtpartij in Doetinchem. © Eastview Media

,,We zijn op de hoogte van het feit dat er afgelopen woensdag een vechtpartij heeft plaatsgevonden. Of er een verband is met het schietincident wordt meegenomen in het onderzoek”, laat een politiewoordvoerder weten op vragen van De Gelderlander.

Bij de vechtpartij, die woensdagmiddag plaatsvond nabij supermarkt Albert Heijn aan de Rozengaardseweg, waren twee mensen betrokken. Eén man kreeg hierbij klappen van een andere man. Het slachtoffer zou hierbij doodsbedreigingen hebben geuit aan zijn belager (,,Ik maak je dood”), meldt een ooggetuige aan deze krant.

De belager reed na de mishandeling weg in een kleine, blauwe auto. Waarschijnlijk is dat dezelfde wagen die zondagavond is weggesleept voor de ingang van het Slingeland Ziekenhuis. In het voertuig zaten meerdere kogelgaten. Mogelijk is er dus sprake geweest van een wraakactie richting de bestuurder van de blauwe auto.

‘Geen betrokkenen meer aanwezig’

Op vragen van deze krant antwoordt de politie te weten van de vechtpartij woensdag en dat agenten daar ook ter plaatse zijn geweest. Maar zowel dader als slachtoffer was woensdag al weg toen agenten arriveerden. ,,Wat hier precies gespeeld heeft weten we niet, omdat er geen betrokkenen meer aanwezig waren”, aldus de politiewoordvoerder.

Maar wel wordt dit incident dus in verband gebracht met de schietpartij aan de Leerinkstraat, vier dagen later. Hierbij raakte een 22-jarige man uit Gouda gewond. Mogelijk is er eerder op de dag ook op een andere locatie geschoten, meldt de politie. Onbekend is of de man uit Gouda ook betrokken was bij de vechtpartij van woensdag.

Volledig scherm
De schietpartij in Doetinchem vond plaats bij het Slingeland Ziekenhuis. © DG

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek