Volledig scherm
Kermis in Doetinchem, niet in Dichteren (foto ter illustratie). © Jan Ruland van den Brink

Politie pakt 11 criminele jongeren op in Doetinchem met inzet van 70 agenten

DOETINCHEM - De politie heeft dinsdagmorgen met een grootschalige actie op diverse plekken in Doetinchem elf jongeren opgepakt die worden verdacht van criminele activiteiten. Het gaat om onder meer diefstal met geweld, zware mishandeling, heling, bedreiging en internetfraude. Dit meldt de gemeente Doetinchem in een persbericht.

De elf jongeren variëren in leeftijd van 16 tot 25 jaar. Bij het oppakken van de jongeren zijn ongeveer zeventig agenten ingezet. De jongeren zouden voor ernstige overlast in en rond het stadscentrum hebben gezorgd. Ook worden ze verdacht van criminele activiteiten, in Doetinchem en elders in de regio.

'Bekend en berucht'

Mogelijk gaat het om de groep die eind april op de kermis in Dichteren een 18-jarig meisje uit Terborg heeft mishandeld. Het meisje brak daarbij haar neus. Dat zou toen om een groep van twaalf jongeren gaan. De politie liet toen weten dat het om een groep gewelddadige jongeren ging die 'bekend en berucht' is. Deze mishandeling wordt, volgens de politie, meegenomen in dit onderzoek.

Nog achttien jongeren in beeld 

Naast dit elftal zijn er, volgens de gemeente, nog achttien jongeren die ook tot deze groep worden gerekend. Deze krijgen een uitnodiging voor een begeleidingstraject en hebben een brief gekregen van burgemeester Boumans en de teamchef van de politie. Een deel van de jongeren krijgt een gebiedsverbod voor het centrum opgelegd. Dit verbod geldt ook voor de elf aangehouden jongeren. 

De gemeente werkt onder meer samen met de politie, jongerenwerkers en buurtcoaches. 'De samenwerkende instanties willen zo een eind maken aan de criminele activiteiten', laat de gemeente Doetinchem weten. 'En ook het intimiderende en overlast gevende gedrag van deze jongeren'. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek