De hoofdingang van De Kruisberg. Het zogenaamde H-gebouw ligt aan de rechterzijde. Archieffoto: jan van den Brink.
Volledig scherm
De hoofdingang van De Kruisberg. Het zogenaamde H-gebouw ligt aan de rechterzijde. Archieffoto: jan van den Brink. © Jan Ruland van den Brink

Prison Escape mag van start in De Kruisberg

DOETINCHEM - Prison Escape start vrijdag 29 en zaterdag 30 november in het H-gebouw van De Kruisberg in Doetinchem. Deelnemers kunnen een real life game spelen, waarbij het de bedoeling is te ontsnappen uit de voormalige gevangenis.

Rowan en Rik Stapelbroek.
Volledig scherm
Rowan en Rik Stapelbroek. © Jan Ruland van den Brink

,,We hebben de vergunning binnen van de gemeente Doetinchem", zegt Rik Stapelbroek (30), directeur en bedenker van Prison Escape. ,,Met 25 acteurs gaan we van start. Daaronder zitten onder meer bewakers, gevangenen en een gevangenisdirecteur. Van de deelnemers wordt geen puzzelwerk verwacht, ze moeten wezenlijke keuzes maken en initiatief nemen om de vrijheid te verkrijgen.”

Stapelbroek - oorspronkelijk afkomstig uit het Achterhoekse Hengelo en samen met zijn zus Rowan de directie vormend - timmert sinds vijf jaar met meerdere varianten van Prison Escape aan de weg. In 2014 begon hij in de Noordsingelbajes in Rotterdam. Op dit moment is hij bezig met het derde jaar in De Koepel in Breda. De Kruisberg in Doetinchem wordt het nieuwe spel. ,,Met een totaal nieuw verhaal", zegt Stapelbroek. 

Deelname kost 59 euro of 69 euro, dat ligt aan het gekozen programma.

Meer info: prisonescape.nl/doetinchem

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek