Volledig scherm
Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem © Theo Kock

Procedure bouw Slingeland Ziekenhuis verder vertraagd

DOETINCHEM - De procedure die moet leiden tot de bouw van het nieuwe Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem loopt verdere vertraging op. De bestemmingsplanwijziging die nodig is, wordt pas in september 2017 in de raad behandeld.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de bestemmingsplanwijziging, die nodig is om te bouwen op de locatie aan de A18, eind 2016 door de Doetinchemse raad zou worden behandeld. In september 2016 werd duidelijk dat dit was opgeschoven naar juni 2017. Nu zal dat dus pas in september 2017 gebeuren. De totale vertraging is nu driekwart jaar.

Zorgvuldigheid
„Het ziekenhuis heeft nog niet alle benodigde stukken aangeleverd", legt Ingrid Lambregts, wethouder van de gemeente Doetinchem, uit. „Zolang dat niet is gebeurd kan er geen te toetsen plan worden voorgelegd aan de raad. Het ziekenhuis heeft de sleutel in handen, maar zorgvuldigheid gaat boven snelheid.”

Meer tijd
„Het kost meer tijd dan gedacht om de stukken aan te leveren", beaamt Saskia Steenbergen, woordvoerder van het Slingeland Ziekenhuis. „Onder meer omdat we ook een externe partij hebben laten toetsen. We kunnen beter iets zorgvuldig doen dan dat we naderhand iets moeten repareren. De stukken gaan nu in december naar de gemeente.”

Stadsgrens
De directie van het Slingeland wil een nieuw ziekenhuis bouwen bij de oostelijke afrit aan de snelweg A18. Daartoe moet het plan de 'Ladder voor duurzame verstedelijking' doorstaan. Via deze ladder wordt bekeken of er niet binnen de stadsgrenzen een plek kan worden gevonden om het ziekenhuis te bouwen.

De locatie aan de A18 is búiten deze stadsgrens. Begin 2016 heeft het ziekenhuis eerder een rapport met daarin de ladder aangeboden. De Doetinchemse raad vroeg nadere aanvulling, waarop nu het wachten is.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek