Volledig scherm
PREMIUM
© Jan Ruland van den Brink

Processierups: de plaag in de Achterhoek is niet meer te bestrijden

DOETINCHEM/BELTRUM -  Doetinchem turft 150 tot 200 meldingen per dag, in Didam is de route van de avondvierdaagse aangepast en worden mensen geadviseerd met een paraplu te gaan wandelen, bestrijdingsbedrijf Wolterinck  zegt geen particulieren meer te kunnen helpen: de eikenprocessierups zorgt voor een explosie aan meldingen.

Wie nu een melding doet om een nest te laten verwijderen, wordt op zijn vroegst over vier weken geholpen.

,,Er gebeurt niks’’, constateert Arnold Kremer uit Wehl. ,,Terwijl het hier echt heel heftig is’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioensfeest te vieren, met of zonder wedstrijdkaartje

    Harde kern Ajax-fans massaal naar Doetinchem om kampioens­feest te vieren, met of zonder wedstrijd­kaartje

    Doetinchem moet zich op gaan maken voor een Amsterdamse invasie, als het aan de F-Side ligt, de harde kern van Ajax-supporters. Zij willen daar hun eventuele kampioenschap vieren, ook al hebben ze geen kaartje voor de wedstrijd. Ze vinden dat ze te weinig kaarten krijgen voor de uitwedstrijd tegen De Graafschap en zijn boos dat de wedstrijd is verplaatst. Drie jaar geleden kwamen Ajax-supporters ook hun kampioenschap ‘vieren’, dat ging toen helemaal mis.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek