Volledig scherm
© Phil Nijhuis

Prof. dr. Michiel de Vries: 'Laborijn wordt in rapport onterecht kapotgemaakt'

opinieDOETINCHEM/ GENDRINGEN - Over het functioneren van Laborijn, een fusie-organisatie van sociale diensten van Doetinchem, Oude IJsselstreek, Aalten en de sociale werkvoorziening Wedeo, ontstond vorige week ophef.

35 reacties

 • Erik

  2 jaar geleden
  Het is belangrijk om in de gaten te houden dat De Vries zich uitspreekt over het onderzoek en niet over Laborijn. Hij vindt het onderzoek rammelen aan verschillende kanten. Dat sluit niet uit dat een goed opgezet onderzoek tot dezelfde resultaten leidt.
 • 007

  2 jaar geleden
  Aha de voorzitter van de “Ons Kent ons Club”
 • Kat

  2 jaar geleden
  Ik vind het wel kort door de bocht van De Vries om een dergelijk oordeel te vellen. Hoe goed kent hij de organisatie? Ik denk inderdaad dat het percentage klachten veel hoger is dan geregistreerd door Laborijn. Ik ken zelf een zeer schrijnend geval waarbij veel regels zijn overtreden, zoals huisvredebreuk en het privacywetgeving. Dat ondanks het feit dat er geen overtreding begaan was door cliënt. Onbeschoft gedrag.Ik hoorde dat het aan de orde van de dag was, maar veel cliënten durven geen klacht in te dienen, vanwege dreigementen om de uitkering stop te zetten en andere middelen.
 • Henk

  2 jaar geleden
  Het percentage is inmiddels gecorrigeerd. De professor of de journalist had het niet goed... De koers is op dit moment 6 % klagers.
 • Erik

  2 jaar geleden
  @Kleinnagelbrink: misschien hadden mensen geen klachten? 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Tienduizenden restaurants in Italië open ondanks verbod
  Play

  Tienduizen­den restau­rants in Italië open ondanks verbod

 2. Gommers: Je kunt een derde golf verwachten
  Play

  Gommers: Je kunt een derde golf verwachten

Achterhoek