Vulcanus - met schoorsteen - in 2015. Archieffoto: Theo Kock
Volledig scherm
PREMIUM
Vulcanus - met schoorsteen - in 2015. Archieffoto: Theo Kock © theo kock

Provincie in gesprek met nieuwe eigenaar Vulcanus om milieuvergunning

LANGERAK - De provincie Gelderland wil in gesprek met Vulcanus Casting over een nieuwe milieuvergunning voor de ijzergieterij in Langerak. Het bedrijf is na het faillissement in februari, vorige week (28 maart) overgenomen door Machine Fabriek Elburg. 

3 reacties

 • DoctorIglo

  4 jaar geleden
  Milieuvergunningen worden iirc regelmatig vernieuwd. Voor mij lijkt het voor de koper wel handig, niet 6 maanden doorgaan en dan met een nieuwe aan gaan vangen, maar gewoon zekerheid voor een bepaalde tijd wat er verwacht wordt. Wat ik hoorde is dat de koper vaker een succesverhaal heeft gemaakt van een noodlijdend bedrijf, bij Vulcanus is er wellicht wat aan investeringen nodig om aan de milieu eisen te voldoen, maar dat is nog altijd efficiënter dan steeds de boetes betalen of bezwaar maken.
 • theo

  4 jaar geleden
  Nee niet afzien van verkoop want dan krijgen de bewoners die er zijn komen wonen toch hun zin.De koper komt ze al tegemoet door de schoorsteen te verhogen dus niet drammen nou zelfde regels en draaien met dat bedrijf 
 • jwillem

  4 jaar geleden
  Beetje raar eerst wachten tot er een nieuwe eigenaar is en dan een nieuwe milieuvergunning in de maag splitsen. Ik had als nieuwe eigenaar afgezien van de koop. 
 1. Meer stikstof in Oost-Nederlandse natuur volgens vernieuwde rekenmethode: ‘Ronduit bizar’
  PREMIUM
  79

  Meer stikstof in Oost-Nederland­se natuur volgens vernieuwde rekenmetho­de: ‘Ronduit bizar’

  De veronderstelde stikstofneerslag op verschillende Oost-Nederlandse natuurgebieden is volgens gezondheidsinstituut RIVM hoger dan tot dusver werd gedacht. Dit blijkt uit de nieuwste versie van het rekenmodel Aerius. Dat wordt gebruikt om de invloed van stikstof op de natuur te berekenen. Voor het verlenen van vergunningen en de aanpak van piekbelasters kan dit gevolgen hebben.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem