Twee meldingen van harde knallen in Doetinchem, maar vermoedelijk was het een nachtelijke carbidschieter.
Volledig scherm
Twee meldingen van harde knallen in Doetinchem, maar vermoedelijk was het een nachtelijke carbidschieter. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

‘Rechtop in bed’ door harde knal in Doetinchem: schietpartij? Nee, vermoedelijk carbidschieten

DOETINCHEM - Ook jij rechtop in bed door een harde knal, vlak voor middernacht woensdag in Doetinchem? Het was geen plofkraak, schietpartij of andersoortig geweld, maar vermoedelijk wel veroorzaakt door een nachtelijke carbidschieter.

Sociale media staat er vol mee: 

Maar het blijkt dus onschuldiger dan mensen dachten. De knal werd rond 23.50 uur bij de politie vanaf de Bezelhorstweg in Doetinchem. De melder en politie vermoedden dat de knal werd veroorzaakt door carbidschieten. De Achterhoekse traditie die normaliter vooral rond de jaarwisseling wordt beoefend.

De politie ging een kijkje nemen, maar troffen niets aan en zijn onverrichter zake weer vertrokken.

Mogelijke schietpartij

Dezelfde avond werd rond 22.00 uur ook al een mogelijke schietpartij gemeld bij de politie. Zij spoedden zich met meerdere eenheden richting de Verdilaan, vanwaar de melding kwam. Maar ook daar werd niets aangetroffen. 

Wel werd de melder aan de crisisdienst overgedragen, voor mensen met een acute psychische aandoening.

Er is bij de gemeente Doetinchem niets bekend over harde knallen, omdat er bij hen geen meldingen zijn binnengekomen, laat een woordvoerder weten.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek