Volledig scherm
Ketelhuis met schoorsteen op het Saronix-terrein. Foto: DG

Reclamebureau in ketelhuis Saronix

DOETINCHEM - Het voormalige ketelhuis op het Saronixterrein, vlakbij het centrum van Doetinchem, krijgt een invulling. Reclamebureau Sterk! Buro dat nu huist aan de Keppelseweg in Doetinchem neemt intrek in het gemeentelijk monument.

Sterk! Buro, waar ongeveer tien mensen werken, verhuist tussen 1 februari en 1 maart 2017 naar het ketelhuis. „We hebben al vanaf 2010 een oogje op het ketelhuis als plek voor ons bureau, maar vorig jaar bleek het pand ineens verkocht", zegt John van Geest, samen met Marcel Somsen eigenaar van Sterk! Buro. „Later bleek de nieuwe eigenaar bereid het ketelhuis aan ons te verhuren."

Philips
Het ketelhuis is van oorsprong onderdeel van de voormalige fabriek van Nemaho. Later zaten hier de fabrieken van Philips en Saronix. De fabrieksgebouwen zijn begin deze eeuw gesloopt, maar het ketelhuis staat er nog.

Eigenwijs
„We wilden graag een industrieel pand voor ons bureau", zegt Van Geest. „Het ketelhuis past bij onze manier van werken. Sterk is een tikje eigenwijs, het ketelhuis ook. Het ketelhuis zit vlakbij onze huidige locatie. We blijven dicht bij het centrum van Doetinchem."

Verbouwing
Op dit moment wordt het gemeentelijk monument verbouwd. Er wordt onder meer nog een keuken en een toiletgroep in aangebracht. Vanaf 1 januari 2017 kan Sterk! Buro beginnen met de inrichting.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek