Rector: 'Overlijden Tijmen heeft enorme impact op de school'

videoDOETINCHEM/'S-HEERENBERG - Met het overlijden van de 13-jarige Tijmen krijgt het jubileumjaar van het Ulenhofcollege in Doetinchem een inktzwarte rand. Vorige week werden de leerlingen nog verrast met een optreden van Slagerij Van Campen op het schoolplein, maar nu ziet de wereld er heel anders uit. 

,,Het contrast kan niet groter zijn'', reageert Ton Sipkens, rector van de middelbare school waar Tijmen net zijn tweede jaar was ingegaan. ,,Vorige week was de opening van het lustrumjaar met volop vrolijkheid. En een week later zit je met elkaar in een heel andere situatie.''

 Zaterdag overleed Tijmen tijdens een voetbalduel in 's-Heerenberg toen hij in botsing kwam met een speler van tegenstander VV Dieren. Zondag werden alle leerlingen en hun ouders geïnformeerd over het dramatische ongeluk.

Halfstok

Maandagochtend was er een een speciale bijeenkomst voor alle tweedeklassers. De vlag van het Ulenhofcollege hangt halfstok en op het schoolplein hebben leerlingen kunst opgehangen. 

Volledig scherm
Ton Sipkens, rector van het Ulenhofcollege in Doetinchem. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek