Volledig scherm
PREMIUM
File op de A12 in de ochtendspits van de Duitse grens en de Achterhoek richting Arnhem (linker weghelft). Foto Jan van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Regioburgemeesters naar Den Haag voor snellere aanpak A12 tussen Arnhem en Duitse grens

ZEVENAAR - De burgemeesters van Arnhem, Zevenaar en Doetinchem openen gezamenlijk de lobby in Den Haag voor een betere bereikbaarheid van de regio, onder meer door een snellere aanpak van de A12 tussen Arnhem en de Duitse grens.

De Gelderlander maakte woensdag bekend dat de files op de A12 in 2018 flink zijn gegroeid, met name in de ochtendspits van de Duitse grens en de Achterhoek richting Arnhem. Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem haakte hier op aan in zijn nieuwjaarstoespraak. Hij noemde de dichtslibbende snelwegen rond Arnhem ‘een obstakel tussen ons en onze toekomst'. Marcouch pleitte ook voor verbeteringen aan de ICE, de internationale sneltrein die van de Randstad via Arnhem naar Duitsland loopt. ‘Wij gaan in Den Haag praten als Brugman voor een bereikbaar en toegankelijk Arnhem', aldus Marcouch. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek