Volledig scherm
Vrachtwagen van Rensa, met op de deur de groene ster. © Rensa

Rensa beloond voor terugdringen CO2-uitstoot

DIDAM / DOETINCHEM - Drie bedrijven van de Rensa Family uit Doetinchem en Didam krijgen voor de derde keer een Lean & Green Star voor het terugdringen van CO2-uitstoot. De groothandels op het gebied van verwarming en ventilatie zijn daarmee volgens eigen zeggen de eerste in Europa.

Lean & Green Europe is een programma dat bedrijven moet stimuleren minder CO2 uit te stoten. Bij het behalen van het uiteindelijke doel, géén uitstoot, krijgt een bedrijf de vijfde ster. Technisch Handelsbureau Rensa, Rensa Family Company en sanitair-groothandel GévierDales krijgen nu de derde: ze hebben de CO2-uitstoot in tien jaar tijd teruggedrongen met 35 procent.

De bedrijven hebben onder meer oude vrachtwagens vervangen, een deel van het wagenpark rijdt nu op biobrandstof gemaakt van frituurvet. De magazijnen worden verwarmd met biogas. In Doetinchem wordt een distributiecentrum gebouwd met zonnepanelen, warmtepompen en led-verlichting.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. LIVE: Van Heertum en Baas in de basis bij De Graafschap tegen Jong FC Utrecht
    LIVE

    LIVE: Van Heertum en Baas in de basis bij De Graafschap tegen Jong FC Utrecht

    UTRECHT - De Graafschap begint vanavond (20.00 uur) zonder Gregor Breinburg en Toine van Huizen aan de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Trainer Mike Snoei geeft Roland Baas en Jasper van Heertum een basisplaats. De Doetinchemmers kunnen vanavond hun borst natmaken. Het Utrechtse beloftenteam, de afgelopen jaren steevast een kelderploeg in de eerste divisie, verrast dit seizoen. De talentenploeg staat op de zesde plek, met slechts twee punten achterstand op de Superboeren. Mis niets in het liveblog!

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek