Hier komt restaurant De Beren in Doetinchem.
Volledig scherm
Hier komt restaurant De Beren in Doetinchem. © DG

Restaurant De Beren gaat tóch open in Doetinchem

DOETINCHEM - Restaurant De Beren opent tóch de geplande vestiging op de hoek van de Catharinastraat en het Simonsplein in Doetinchem. De keten wil het eetcafé na een verbouwing op 13 mei openen. 

 ,,We startten de vestiging zelf", zegt Marjolein Mens, woordvoerder van De Beren dat vanuit het hoofdkantoor in Rotterdam 50 vestigingen aanstuurt. ,,Als zich een franchiser aandient kan die natuurlijk instromen. Maar we wachten niet langer.”

De Beren huurt het pand sinds mei 2019. Een zoektocht naar een franchiser leek vorige maand succes te hebben. Tot de beoogde Doetinchemse ondernemer alsnog afhaakte. De Beren wilde het pand niet nog langer leeg laten staan en begint nu zelf. 

Instapprijs

De hoge instapprijs kan een rol hebben gespeeld, beaamt Mens: ,,Doorgaans moet een franchiser ongeveer 20 procent eigen geld meenemen van de opbouw van de vestiging. Doorgaans kost de opbouw tussen de 1 en 2,5 miljoen. Hoeveel dat in Doetinchem is, weet ik niet. Maar het gaat om veel geld.”

De verbouwing van het pand begint 6 april. H&M was de vorige bewoner. De kledingketen verhuisde in februari 2019 naar de Hamburgerstraat. 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek