Volledig scherm
PREMIUM
Wijkverpleegkundige Vanessa Schroer helpt mevrouw Driever met email en internet. © Jan Ruland van den Brink

Revolutie in de wijkverpleging: lopende-band-werk is voorbij

DOETINCHEM - Er heeft zich een kleine revolutie afgespeeld in de wijkverpleging. Geen lopende-band-werk meer, maar de regie in eigen hand. Vanessa Schroer (40) is landelijk ambassadeur van de wijkverpleging nieuwe stijl. Zorgverzekeraars kijken met belangstelling toe.

Het eindeloos geven van voorbeelden is voor de Doetinchemse wijkverpleegkundige Vanessa Schroer de beste manier om uit te leggen hoe haar werk de laatste drie jaar inhoudelijk is veranderd. Dràstisch is veranderd.

Iedereen kent het beeld van een jakkerende verpleegkundige in de wijk die van adres naar adres holt. Steunkous hier, oogdruppel daar. En dan ook nog een vijf-minuten-registratie bijhouden, want ja, elke minuut moet je kunnen verantwoorden. ,,Die tijd is gelukkig voorbij’’, verzucht Schroer. Ze werkt sinds 2001 jaar bij Sensire, een grote thuiszorgorganisatie in de Achterhoek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek