Rijden de goederentreinen straks door de Achterhoek?
Volledig scherm
PREMIUM
Rijden de goederentreinen straks door de Achterhoek? © Marcel Kuster, foto Rolf Hensel

Rijden volle goederentreinen straks dwars door de Achterhoek? ‘De regio heeft niets aan de Noordtak’

DOETINCHEM / GROENLO - In de Achterhoek staan ze bepaald niet te springen bij het idee van de aanleg van een betonnen spoorsnelweg dwars door de regio. De Doetinchemse wethouder Rens Steintjes noemt het een ‘gigantische doorsnijding’ van de Achterhoek. ,,Het brengt ons niets”, zegt hij.

31 reacties

 • gejah nijman

  9 maanden geleden
  Beste achterhoekers. Veel boeren moeten al stoppen met hun bedrijf. De hoeveelheid goederentreinen die dwars door dorpen en steden heen denderen is niet bepaald prettig te noemen. Bij ons denderen wij in de nacht het bed uit. En het voordeel is ook nog, het spoor wordt enorm ontlast en de snelwegen ook. Dus ik zou toch eens nadenken hoe het voor de rest van nederland is.
 • Johann Janssen

  1 jaar geleden
  hier staan 2 foto's die de Achterhoeker doet groezelen en zeker niet zouden willen hebben. treinen en molens die niets opleveren maar die ons onze mooie Achterhoek doen verliezen dat kunnen wij onze latere generaties echt niet aandoen.
 • Ans

  2 jaar geleden
  Des te meer reden om het nieuwe ziekenhuis nu snel te bouwen, lijkt me.
 • Johann utBroamt

  2 jaar geleden
  ga daar maar eens heen dan zie je wat er ligt!
 • Bernhard

  2 jaar geleden
  En laten ze eerst het spoor van Arnhem naar Winterswijk dubbel maken en op stroom.tsja dat is te duur roepen ze dan.#gekke wereld is het toch

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek