Ronan Tilstra probeert het als magneetvisser op sportpark Zuid.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronan Tilstra probeert het als magneetvisser op sportpark Zuid. © Theo Kock

Ronan (12) mag niet meer magneetvissen na vinden van bom: ‘Waar moet ik nu naartoe?’

DOETINCHEM - Hij vond een bom, maar nu mag Ronan Tilstra (12) niet langer magneetvissen in de Oude IJssel. De zoektocht naar een nieuwe plek in Doetinchem lijkt een onmogelijke.

14 reacties

 • Tom Hond

  8 maanden geleden
  Nederland begint aardig op een politie staat te lijken de regering behandeld zijn burgers als kleine kinderen foei dit mag niet,afblijven want te gevaarlijk.Zelfs als je een hobby drone vliegen heb moet je papieren hebben want te gevaarlijk oja wel even afrekenen graag,heb je hobby vissen ook even betalen.Alles wat de burger leuk vind moet wat kosten of wordt verboden.De EOD krijgt jaarlijks 2000 meldingen over explosieven waar het grotendeels uit de 2ww.Als de kans 50% is dan moet er 1000 EODers gesneuveld zijn per jaar.Wij zijn gewoon slaaf van de staat alleen je heb het niet door.
 • TomAatje

  8 maanden geleden
  Ja, totdat je een granaat met fosfor o.i.d. uit het water trekt....
 • Hipster

  8 maanden geleden
  Ga dan maar wat nuttigs doen zou ik zeggen; magneet vissen moet verboden worden, de EOD hebt wel wat beters te doen dan elke keer achter deze aan gaan.
 • Janssen

  8 maanden geleden
  Nou doe es nie zo gemeen tegen Ronan! Als hij maar wel zn Mickey Mouse helmpje op doet kan hij best bommen opvissen...Ronan moet maar eens een dagje met de EOD mee op stap...
 • jwillem

  8 maanden geleden
  Als de kans tot ontploffing 50% is en men bang is dat er meer scherpe munitie boven komt lijkt het me zaak dat de EOD zelf een keer mee gaat op een baggerschuit. Ik denk dat het nogal overtrokken is. De kans op nog zo'n vangst lijkt me nihil. Doe je best Ronan of hebben ze liever dat je thuis op bed of op de bank achter je mobiel of tablet verdwijnt. 

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbestaan tippelzones Arnhem en Nijmegen
  Play

  Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbe­staan tippelzo­nes Arnhem en Nijmegen

 2. Derde zware aardbeving bij Nieuw-Zeeland
  Play

  Derde zware aardbeving bij Nieuw-Zee­land

Achterhoek