De rokers HJC van Kooten, Mevrouw Seesing, Frank Beusing en Joop Neijenhuis bij de ziekenhuizen in Doetinchem en Winterswijk.
Volledig scherm
PREMIUM
De rokers HJC van Kooten, Mevrouw Seesing, Frank Beusing en Joop Neijenhuis bij de ziekenhuizen in Doetinchem en Winterswijk. © Jan Ruland van den Brink / DG

Rookverbod verdeelt patiënten in Achterhoekse ziekenhuizen: ‘Laat iedereen in zijn waarde’

WINTERSWIJK/ DOETINCHEM - Zowel bij het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem als bij het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk zijn de meningen verdeeld over het aanstaande rookverbod op het hele terrein. De maatregel wordt nog dit jaar ingevoerd.

42 reacties

 • Reactie

  4 jaar geleden
  Het ziet er toch ook niet uit!... zitten ze ziek op een bankje, infuus en aan de beademing, geel,. Geen haar, ziek.. in de kou, om een shaggy te roken! Waarvoor zit je in godsnaam in het Ziekenhuis! Sorry!
 • R. Huising

  4 jaar geleden
  Ikzelf ben jaren geleden gestopt bij dreigende hart problemen, maar heb helaas wel COPD (erfelijk) heb dus veel last van houtkachels, allesbranders en mensen die verkeerd stoken. En ja ook als ik naar het ziekenhuis moet en dan door een haag van rook moet. Ik snap best wel dat men wil roken maar doe dat niet voor de ingang maar loop stukje verder. Dank U.
 • UmbertoRossellini

  4 jaar geleden
  Vorig jaar ben ik met mijn fiets gevallen, gevolg paar gebroken ribben en een klaplong. Paar dagen in het ziekenhuis. Toen ik naar huis mocht heb ik bij de hoofdingang moeten wachten tot mijn vrouw de auto opgehaald had. Stond daar een man in de "verboden te roken zone" te paffen. Ik werd daar benauwd van. Toen ik er wat van zei, kreeg ik een grote mond. Hij ging nadat hij uitgeraasd was wel weg. Bij de receptie in het ziekenhuis zeiden ze dat roken bij de uitgang een groot probleem is.
 • UmbertoRossellini

  4 jaar geleden
  u rookt in uw auto?
 • UmbertoRossellini

  4 jaar geleden
  U heeft een punt, alleen denken heel veel rokers daar anders over. En zelfs als het bordje er wel staat houden ze zich er niet aan