Vrijwilligster Anja Nieuwenhuis (midden) en Peter Bob Peerenboom verwelkomen mensen die een kijkje komen nemen bij Voedselbank Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligster Anja Nieuwenhuis (midden) en Peter Bob Peerenboom verwelkomen mensen die een kijkje komen nemen bij Voedselbank Doetinchem. © Jan Ruland van den Brink

Schaamte weerhoudt mensen ervan naar open dag van Voedselbank Doetinchem te gaan: ‘Ik heb geen geld meer, ik red het niet’

DOETINCHEM - De energie -en supermarktprijzen rijzen de pan uit. Steeds meer mensen hebben moeite de eindjes aan elkaar te knopen. Je zou verwachten dat een open dag van de voedselbank daarom drommen mensen trekt, maar niets blijkt minder waar.

2 reacties

  • J.M. Horst

    2 maanden geleden
    De vrije markt met als sprookje dat iedereen er beter van wordt. De VVD draagt dat al jaren uit en blijft erin geloven. De werkelijkheid is dat er veel wordt verdiend door een kleine bovenlaag, terwijl aan de onderkant mensen met een volledige baan niet genoeg verdienen om rond te komen.
  • Henk Houwers

    2 maanden geleden
    In het neo- liberale tijdperk Rutte werd de participatiemaatschappij bij proclamatie afgekondigd en als schaamlap gebruikt om de negatieve effecten van alle bezuiningen te kunnen verdoezelen.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem