School Hogenkamp is ‘klaar met gezeik en wil terug naar de wijk’

VideoDOETINCHEM - ‘Klaar met het gezeik, terug naar de wijk', was wel een van de duidelijkste teksten die de honderden kinderen van basisschool Hogenkamp woensdagmorgen uitte. 

Volledig scherm
De Hogenkamp voor het gemeentehuis. © Jan Ruland van den Brink

De kinderen liepen in een protestmars van de school aan de Lohmanlaan, dwars door woonwijk De Pas naar het stadhuis in Doetinchem. Daar werd een rood hart aangeboden aan wethouder Maureen Sluiter, waarbij haar op het hart werd gedrukt dat de school weer op een plek in de wijk Schöneveld moet komen.

Afgeschreven  

De Hogenkampschool protesteert omdat Sluiter voorlopig een streep heeft gezet door de eerder beloofde uitbreiding van de hoofdvestiging aan de Lohmanlaan. De school is volgens de wethouder zo gegroeid dat het qua verkeer niet meer past in de wijk.

Dat betekent dat de groepen 6, 7 en 8 voorlopig op de tweede vestiging blijven: de afgeschreven school op Overstegen. Deze school wordt nu opgeknapt. Sluiter laat nu nieuw onderzoek doen hoe het verder moet met de huisvesting. Daarvoor wordt maximaal 5 jaar uitgetrokken. 

(tekst loopt door onder de foto)

Volledig scherm
Sluiter tegenover de kinderen met borden. © Jan Ruland van den Brink

Uiteindelijk gaat het goed komen

Onderweg tijdens de protestmars vertelde ouder Liesbeth Bomers dat ze komend schooljaar twee kinderen naar verschillende scholen moet brengen: ,,Een naar de Lohmanlaan en een naar Overstegen. Dat is niet te doen.”

Voor het stadhuis troffen Sluiter en Joost van Campen, directeur van de Hogenkampschool, elkaar. Tijdens het onderonsje spraken beiden uit dat het uiteindelijk goed gaat komen. 

Bruiloft

Het protest viel woensdagmorgen gelijk met een bruiloft. Het bruidspaar moest even wachten op het protest van de kinderen, maar deed dat met een brede glimlach. 

Volledig scherm
© Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek