Het gebouw van Senefelder Misset aan de Mercuriusstraat in Doetinchem.
Volledig scherm
Het gebouw van Senefelder Misset aan de Mercuriusstraat in Doetinchem. © DG

Schrik zit er in bij werknemers van Senefelder Misset, personeel vanmiddag ingelicht

UPDATEDOETINCHEM - De schrik zit erin bij de medewerkers van Senefelder Misset in Doetinchem. Het bedrijf is, naast nog twee vestigingen van de Roto Smeets Group waar de drukkerij onder valt, uitstel van betaling verleend door de rechter. ,,Dat zorgt voor onzekerheid onder de werknemers”, zegt Bernard van Iren, bestuurder van vakbond FNV Grafimedia. Het personeel wordt vanmiddag ingelicht. Er zou een overnamekandidaat zijn. 

Bij Senefelder Misset werken 280 mensen. De uitstel van betaling is aangevraagd door de Circle Media Group (CMG) , het Europese concern met totaal vijftien vestigingen in meerdere landen waar Roto Smeets (en dus Senefelder Misset) sinds begin 2017 bij hoort.

50-plus

Volgens Van Iren gaat het veelal om oudere medewerkers: ,,De gemiddelde leeftijd van mensen in de grafische sector is niet jong. Veel mensen komen op dit moment makkelijk aan ander werk, maar dat geldt niet voor mensen boven de 50 jaar. Bij Senefelder Misset werken veel 50-plussers.”

Voor Van Iren komt het uitstel van betaling - vaak een voorbode van een faillissement - niet als een verrassing. ,,De afgelopen maand kreeg ik meerdere keren te horen dat er laat werd betaald aan leveranciers”, zegt Van Iren. ,,Gelukkig zijn de salarissen wel steeds betaald. Deze week horen de werknemers ook salaris te krijgen. Ik hoop dat de lonen zijn gereserveerd.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek