Volledig scherm
Scouts van de Roothaangroep bezig op hun terrein aan de Koekendaalseweg. © Theo Kock

Scoutinggroepen willen snel terug in oude clubhuis (video)

DOETINCHEM - De Doetinchemse scoutinggroepen Roothaan en Graaf Otto bereiden zich - na de brand van hun clubhuis op 19 september - voor op een definitieve terugkeer naar de Koekendaal.

De twee verenigingen hervatten begin volgend jaar de nieuwbouw op hun terrein aan de Koekendaalseweg. Ook worden er mogelijkheden gezocht om het afgebrande clubhuis te restaureren of te herbouwen.

Julianaschool
Nadat een uitslaande brand hun clubgebouw grotendeels in de as legde, wijken de scoutinggroepen bij slecht weer uit naar de voormalige Julianaschool. Dit gebouw is door de gemeente en Ad Hoc tijdelijk ter beschikking gesteld.

Eigen stek
Ondertussen worden er ook nog steeds activiteiten gehouden in en rond de resterende blokhutten op het terrein aan de Koekendaalseweg. „De Julianaschool bevalt goed, maar we denken erover om weer helemaal terug te gaan naar onze eigen stek", meldt Rick Groters, bestuurslid van de Roothaangroep.

Lees het volledige verhaal over de scoutinggroepen Roothaan en Graaf Otto in De Gelderlander editie Achterhoek van woensdag 30 november, of in de e-paper.

  1. Stadse Fratsen: Radio
    Column

    Stadse Fratsen: Radio

    Ergens hoop ik dat ze het aan de bar van café Herfkens in Baak, het dorp waar ik opgroeide, wel eens over mij hebben. Dat ze bijvoorbeeld zeggen: 'Nooit gedacht dat dat bleue jongetje nog eens stukjes zou schrijven voor de krant.'' Dinsdag loop ik rond kwart voor vier in de middag café Herfkens binnen en constateer dat de kozijnen een likje verf kunnen gebruiken. Eerder die dag ben ik gebeld door iemand van Radio1 of ik in de uitzending wat wil vertellen over bevolkingskrimp in de Achterhoek. Dat zou dan wel ergens ter plekke moeten, maar waar? Baak, zei ik. Zo komt het dat ik even na vier uur midden in Baak, met op de achtergrond de kolossale kathedraal, live op de radio vertel over mijn dorp. Hier voetbalde ik, ging ik naar school en naar de kerk. Ik leg uit dat ik in een klas zat met 23 leerlingen. En dat veertig jaar later in 2011 maar vier kinderen in Baak zijn geboren: drie meisjes en één jongen. Reden voor de voetbalclub - de trots van het dorp - subiet te fuseren met Steenderen, in mijn tijd de aartsrivaal. In de gelagkamer leunt de radioploeg tegen het biljart. Aan de bar zitten vijf of zes gepensioneerde mannen, op gepaste afstand van elkaar. Eén ervan herken ik. Herman, een van de beste klaverjassers die ik ooit heb gekend en de voormalige aanvoerder van ons eerste. Hij voetbalde altijd met een bandage om zijn knie. Herman herkent mij. Ik schud hem de hand en loop dan naar de radioploeg. Uit wat de redacteur van het Hilversumse gezelschap zegt, begrijp ik dat ze al een kort onderhoud met Herman hebben gehad. Ik hoor dat ik daarbij even ter sprake ben gekomen. Een goede voetballer, had Herman gezegd.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek