Volledig scherm
Foto Guus Schoonewille © GUUS SCHOONEWILLE

Silvolde buiten Doetinchem enige plaats in de Achterhoek met vuurwerkvrije zone

DOETINCHEM - Doetinchem heeft als enige Achterhoekse gemeente dit jaar een flink aantal vuurwerkvrije zones. Buiten de stad kent alleen Silvolde een plek waar met oud en nieuw geen rotjes en cakes mogen worden afgestoken.

Landelijk neemt het aantal, al dan niet vrijwillig door de buurt ingestelde, vuurwerkvrije zones toe. In de Achterhoek verandert er echter weinig. Doetinchem kent al jaren een groot aantal zones waar met oud en nieuw geen vuurwerk mag worden afgestoken. Het gaat om de binnenstad (het ‘Ei') en verder om gebieden in een straal van vijftig meter rond onder meer kerken, ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, winkelcentra, dierenasiels, kinderspeelplaatsen en begraafplaatsen.

Verstandelijke beperking

In Silvolde is vorig jaar voor het eerst een vuurwerkvrije zone ingesteld rond De Lichtenberg en de aangrenzende Plus-supermarkt. In De Lichtenberg wonen mensen met een verstandelijke beperking. In het gebied is in het verleden veel overlast geweest van mensen die er vuurwerk afstaken. Volgens de gemeente is er dit jaar opnieuw een dreiging van overlast. Daarom wordt het verbod ook dit jaar gehandhaafd. 

‘Niet om gevraagd’

Verder zijn er in de Achterhoekse gemeente geen vuurwerkvrije zones. ,,Er is niet om gevraagd. Het is geen issue bij ons’’, zegt een woordvoerder van de gemeente Winterswijk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek