Slachtoffer schietpartij Doetinchem buiten levensgevaar; zaak vanavond in Opsporing Verzocht

DOETINCHEM - De 22-jarige man uit Gouda die zondag gewond is geraakt bij de schietpartij aan de Leerinkstraat in Doetinchem is buiten levensgevaar. Dat laat de politie weten, twee dagen na het incident nabij het Slingeland Ziekenhuis in de Achterhoekse stad.

Meer informatie over de schietpartij wil de politie ‘in het belang van het onderzoek’ nog altijd niet kwijt. Wel komt de zaak vanavond aan de orde in Opsporing Verzocht (20.30 uur op NPO1). ,,Hier wordt onder meer de route getoond die de auto’s hebben gereden die betrokken waren bij de schietpartij”, zegt politiewoordvoerder Sigrid Passchier.

De schietpartij in Doetinchem vond plaats nabij het Slingeland Ziekenhuis.
Volledig scherm
De schietpartij in Doetinchem vond plaats nabij het Slingeland Ziekenhuis. © DG

De gewonde man uit Gouda bestuurde een blauwe Suzuki Wagon R+ en werd achterna gezeten door een donkere Volkswagen Golf. Op de Leerinkstraat werd het eerste schot gelost, zeer kort daarna volgende nog enkele schoten. De donkere Golf is ervandoor gegaan en is nog altijd spoorloos. Het slachtoffer reed met zijn blauwe Suzuki (vol kogelgaten) naar het ziekenhuis en is daar behandeld. Zijn auto is later weggesleept. De politie onderzoekt of de schietpartij iets te maken heeft met een ruzie, vier dagen eerder.

Team Grootschalige Opsporing met 25 rechercheurs

De politie heeft inmiddels een zogeheten Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgericht, wat betekent dat zeker 25 rechercheurs zich met de zaak bezighouden. Dinsdag hebben zij opnieuw sporenonderzoek gedaan aan de Leerinkstraat, onder meer met speurhonden, waarbij een kogelhuls is gevonden. Ook zijn er met een drone van boven overzichtsfoto’s gemaakt.

Vlak na de schietpartij, zondag, werd ook al een kogelhuls aangetroffen. De bewijsmiddelen zijn veiliggesteld.

De politie heeft nog niet veel duidelijk over het incident, zegt woordvoerder Passchier. ,,Ook wij zitten nog vol vragen. Daarom hopen we dat de uitzending van Opsporing Verzocht ons aan tips helpt, die ons verder kunnen brengen in het onderzoek.”

In het onderzoek ligt de focus voornamelijk op het vinden van de donkere Volkswagen Golf van waaruit zondag is geschoten op de blauwe Suzuki. Ook vraagt de politie om informatie over een schietincident dat zondag eerder op de dag elders in Doetinchem zou zijn gebeurd.

Wie informatie heeft kan de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

De hoofdingang van het Slingeland Ziekenhuis.
Volledig scherm
De hoofdingang van het Slingeland Ziekenhuis. © Jan Ruland van den Brink
  1. Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspanning: ‘We zijn de chaos voorbij’
    PREMIUM

    Achter de schermen bij de GGD na drie maanden hoogspan­ning: ‘We zijn de chaos voorbij’

    De coronagolf op de Veluwe was nog maar net over zijn hoogtepunt, toen de Vion-slachterij een besmettingshaard bleek. In het oog van de storm moest de GGD Noord- en Oost-Gelderland dealen met crises binnen de crisis, terwijl het volgende megaproject voor de deur stond: massaal testen en traceren. Corona vraagt het uiterste van de GGD. ,,Heerde drukte ons met de neus op de feiten. Zo van: het gebeurt echt en het gebeurt hier.”

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek