Tropenarts Malouk Lap tekent de overeenkomst tussen het Slingeland Ziekenhuis en de stichting Simba Health.
Volledig scherm
PREMIUM
Tropenarts Malouk Lap tekent de overeenkomst tussen het Slingeland Ziekenhuis en de stichting Simba Health. © Toon Hendriks Fotografie

Slingeland steunt Afrikaans ziekenhuis en stuurt tropenarts naar Tanzania

Het Slingeland Ziekenhuis stuurt een tropenarts naar Tanzania. Malouk Lap is de eerste tropenarts die via het Doetinchemse ziekenhuis een vaste werkplek krijgt in het Afrikaanse land. Lap gaat aan de slag in het Sengerema Hospital, in de gelijknamige plaats in het noorden van Tanzania.

5 reacties

 • C Heike

  2 maanden geleden
  Veertig jaar geleden hielden ze hun handen op, en over veertig jaar doen ze het nog. Totaal zinloos en een bodemloze put.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Henk Brem,ik voel me totaal niet verantwoordelijk voor de gezondheidszorg in Tanzania of welk Afrikaans land dan ook. Ze wilden zelfstandig worden. Prima. Moet je het ook zonder hulp van buitenaf doen. Of weten ze in Tanzania niet wat zelfstandig betekent.
 • Henk Brem

  2 maanden geleden
  Andre en Ankie, ik zou zeggen kom een keer kijken hier in Tanzania hoe de gezondheidszorg hier is in Tanzania, ik woon hier gedeeltelijk en weet waar ik over praat, wees blij dat jullie in Holland wonen, tuurlijk gaat er wel eens wat mis in Holland maar dan nog is alles super goed geregeld.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Zullen we eerst de gezondheidszorg hier eens in orde brengen?
 • Ankie Bronckhorst

  2 maanden geleden
  Hier protesteer ik tegen. De wachtlijsten worden hier steeds langer door gebrek aan artsen en zorgpersoneel en Slingeland stuurt een arts naar Tanzania. Laten ze daar zelf de zorg regelen en laten wij hier zorgen dat de zorg niet verder afbrokkelt. Ik moest langer dan een maand wachten op een ingrijpende operatie met alle gevolgen van dien. Het is een leuk avontuur, maar moeten wij dat betalen?