Een gps-wandelnavigatie. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een gps-wandelnavigatie. Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Snelkrakers roven ruim 7.000 euro aan navigaties en sporthorloges in Doetinchem

DOETINCHEM - Er is voor meer dan 7.000 euro aan navigatiesystemen en sporthorloges gestolen uit de winkel van Bever aan de Transportweg in Doetinchem. Dieven hadden hier maandagavond laat slechts een paar minuten voor nodig.

,,Een snelkraak uit het boekje’’, zegt de Doetinchemse wijkagent Frans Geerdink. ,,Toen de collega's een paar minuten na de melding van 23.43 uur aankwamen, waren de daders al weg.’’

Er was een ruit gekraakt om binnen te komen, waarna de dozen met wandel- en fietsnavigaties en sporthorloges in korte tijd werden gepakt en meegenomen. ,,Het vermoeden bestaat dat men al eerder in de winkel is geweest om de boel te verkennen.’’

Geen camera's

Volgens Geerdink hangen in en rond de buitensportwinkel geen camera's waar bruikbare beelden op staan. Daarom wordt gevraagd of getuigen rond die tijd verdachte figuren of voertuigen gezien hebben. ,,En meld het ook als in of om Doetinchem plots gloednieuwe wandel- en fietsnavigaties of sporthorloges worden aangeboden’’, zegt Geerdink.

De politie tippen kan via 0900-8844. Bij Bever kon niemand een reactie geven op de diefstal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek