Sneltrein Achterhoek komt er definitief dankzij 75 miljoen van het Rijk: in 20 minuten van Doetinchem naar Arnhem

De RegioExpres, de sneltreinverbinding tussen Doetinchem en Arnhem, komt er. Het Rijk zegt toe 75 miljoen euro te steken voor de aanleg van onder meer het dubbelspoor.

24 reacties

 • R.G. te Loo

  3 maanden geleden
  Volgens mij is de regioexpress een trein die aan een stuk tussen Winterswijk en Arnhem rijd, en het stuk tussen Wwijk-Dchem als stoptrein en vervolgens in één ruk verder naar Arnhem. Geen overstap nodig als je dus op die stations instapt. Het is dus geen regio express van Doetinchem, de hele lijn heet zo. Alleen is tussen Doetinchem - Arnhem het stuk waar stations worden overgeslagen. Vanuit Wwijk ben je bijna 20 minuten sneller in Den Haag, ik zie daar wel naar uit eigenlijk.
 • M. Bennink

  3 maanden geleden
  Betere verbinding vanuit Groenlo, aan mijn hoela, aub begin eens de Twente route 4baans te maken, en zonder verkeerslichten! Supergoed voor milieu geen optrekken meer bij verkeerslichten en je gemiddelde snelheid en daardoor uitstoot stukken minder! En openbaar vervoer blijft hier een aanfluiting!
 • van Bennekom

  3 maanden geleden
  Vandaag, 16 november, is er opnieuw een bericht geschreven over de RegioExpres. Opmerkelijk is dat dat bericht in de papieren krant anders is dan in de digitale krant. Volgens de papieren krant gaat de RegioExpres van Doetinchem de Huet naar Arnhem. In de digitale krant worden Doetinchem Centraal en Arnhem genoemd. Voor al de forenzen uit Dichteren en de Huet is het te hopen, dat de papieren krant gelijk heeft.
 • Rob Marschall

  3 maanden geleden
  Kan men die 75 miljoen niet beter gebruiken voor steun aan de veerponten in Gelderland ?
 • Kenneth Tharmaratnam

  3 maanden geleden
  Het gaat dus met die 75 miljoen euro van het rijk enkel om aanpassingen tussen Didam en Doetinchem, terwijl er eigenlijk nog veel meer moet gebeuren zoals het ongelijkvloers maken van de splitsing tussen het spoor van Arnhem richting Dieren/Zutphen/Zwolle en het spoor richting Zevenaar. En gezien de vele treinen die ook nog gebruik moeten maken van het spoor tussen Arnhem en Zevenaar verwacht ik een zeer hoog risico op file rijden tussen Arnhem en Zevenaar.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem