Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Thinkstock

Sociale dienst blijft met camera's controleren op bijstand

DOETINCHEM/ GENDRINGEN - Sociale dienst Laborijn verandert voorlopig niets aan de controle op bijstandsfraude. Dat betekent dat camera's ingezet blijven worden om fraudeurs op te sporen. Ook gaan inspecteurs van de sociale recherche nog op huisbezoek, om te controleren of iemand terecht een bijstandsuitkering heeft aangevraagd.

31 reacties

 • Eelco .

  3 jaar geleden
  Integendeel: volgens de rijksoverheid: U moet meewerken aan uw re-integratie. En zich houden aan afspraken om zo snel mogelijk weer betaald werk te krijgen. Uw gemeente mag u bijvoorbeeld vragen om nieuwe vaardigheden te leren. Of om te gaan werken met behoud van uitkering.
 • Lezer

  3 jaar geleden
  Werken voor een echt salaris dat moeten ze doen en niet verplicht vrijwilligerswerk of verplicht werkritme opdoen. Dat is verboden in dit land. 
 • Louis van Tussenbroek

  3 jaar geleden
  Ze hoeven toch niet te werken meer voor hun geld?Voor dat belastinggeld is toch al gewerkt!
 • flash

  3 jaar geleden
  bassis inkomen voor iedereen en investeren in mensen minder belasting en een minder lasten. kom je echt een heel eind en is positief beleid bespaart ambetenaren endie kosten veel hebben 7procent erbij wie heeft dat??
 • theo

  3 jaar geleden
  Het zijn niet alleen de gemeentes ik snap niet als je een groot bedrijf hebt dat je dan zo laf bent om aan deze constructies mee te doe over ruggen van mensen met een beperking of die een uitkering hebben die thuis een zieke partner hebben toch moeten werken voor hun stukje uitkering ik vind dit niet kunnen ik roep dus ook de bedrijven op hier mee te stoppen want dit is echt laag bij de grond rijk worden over rug van mensen die het al moeilijk genoeg hebben.STOP HIERMEE ZO GA JE NIET MET MENSEN OM

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek