Voorzitter Mirjam Koster is positief over de manier waarop het Graafschap College door de coronacrisis komt. Wel zijn er zorgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Mirjam Koster is positief over de manier waarop het Graafschap College door de coronacrisis komt. Wel zijn er zorgen. © Jan Ruland van den Brink

‘Soms met hangen en wurgen, maar het lukt’: Graafschap College blijft overeind in crisis

DOETINCHEM - Zorgstudenten die komende tijd via videoverbindingen les krijgen, mondkapjes die sinds deze week verplicht zijn. Het Graafschap College wordt volop geconfronteerd met de gevolgen van corona. Toch is de MBO-opleiding tevreden over hoe het gaat in deze crisis.

1 reactie

 • Kaatje

  1 jaar geleden
  Een punt is wel dat meerendeel van de scholieren tussen de middag bij de Lidl rondlopen, vaak zonder mondkapje en geen afstand onderling houden, ook zie ik ze bij bushokjes dicht op elkaar zitten etc. Maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor scholieren, meerendeel van de mensen houden zich op de werkvloer aan de regels, maar privé trekken ze zich nergens wat van aan, dan bestaat corona ineens niet!
 1. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek