Volledig scherm
Buurtbewoner Henk Garretsen en wethouder Ingrid Lambregts in de stadstuin op De Veentjes in Doetinchem. © theo kock persfotografie

Stadstuin op Veentjes in Doetinchem breidt uit

DOETINCHEM - De stadstuin op De Veentjes in Doetinchem wordt groter. Een strook van tientallen meters komt bij de tuin, deels ontworpen door landschapsarchitect Nico Wissing, die in 2012 op de Floriade in Venlo stond. Sinds 2013 staat de tuin op De Veentjes.

Het beheer wordt gedaan door vrijwilligers, veelal buurtgenoten. Zij doen ook de komende vijf jaar het onderhoud. Om dit te bezegelen werd vanmiddag een en ander ondertekend door wethouder Ingrid Lambregts en buurtbewoner Henk Garretsen.

Metamorfose

Lambregts verwees er naar dat De Veentjes nog dit decennium een gebied was dat als onveilig werd gekenmerkt.

Sinds de sloop van de oude schouwburg Amphion en de C1000, waar nu een appartementencomplex komt, is een metamorfose gaande. Volgens de wethouder speelt de stadstuin daar een belangrijke rol in: ,,De tuin is reden om hier te gaan wonen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek