Volledig scherm
De vuile was bij Laborijn. © Jan Ruland van den Brink

‘Stop intimidatie': Vuile was hangt buiten bij sociale dienst Laborijn

DOETINCHEM - De ‘vuile was’ van Laborijn is maandag buiten gehangen voor het kantoor van de sociale dienst in Doetinchem. De lijn met 19 onderbroeken met opschriften als ‘Stop intimidatie! ‘ en ‘Laborijn daar zakt je de broek van af’ werd daarna ook mee naar binnen genomen. 

Het was een ludieke actie om aandacht te vragen voor de ‘schrijnende werkwijze’ van Laborijn. Zo zouden medewerkers zelfs laden opentrekken om het aantal onderbroeken te tellen.

Klachten

Meer dan honderd mensen met een uitkering hebben de afgelopen maanden klachten geuit over de werkwijze van Laborijn. De sociale dienst zou extreem streng controleren en om het minste of geringste korten op de uitkering.

Het ludieke protest was voor en tijdens de radenbijeenkomst van Laborijn, voor raadsleden van Aalten, Doetinchem en Oude IJsselstreek. Zij werden onder meer geïnformeerd over het onafhankelijk onderzoek dat er komt in opdracht van het dagelijks bestuur. Vrijdag wordt duidelijk welk bureau het onderzoek naar de werkwijze gaat doen.

Bovendien wil de gemeenteraad van Oude IJsselstreek een eigen raadsonderzoek. Of Aalten zich hierbij aansluit wordt vanavond duidelijk: dan vergadert de raad daarover. In Doetinchem werd eerder al bekend dat de raad zich niet wenst aan te sluiten bij dat raadsonderzoek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek