De gemeenteraad van Doetinchem.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenteraad van Doetinchem. © DG

Streep door verplaatsing tankstation naar De Zumpe

DOETINCHEM - De verplaatsing van het tankstation (met lpg) vanuit woonwijk De Hoop naar de rand van natuurgebied De Zumpe in Doetinchem gaat niet door. Een meerderheid van de gemeenteraad (15-16) stemde donderdagavond tegen. 

19 reacties

 • Francis Vries

  3 jaar geleden
  Klopt nietDe aan en afvoerweg wordt ook niet aangelegd Er zijn nu genoeg tankstations
 • Henk Jansen

  3 jaar geleden
  "We moeten ook een betrouwbare overheid zijn", zei Lambregts. Als de gemeente over wil komen als een betrouwbaar overheid, dan moet wel de hele waarheid op tafel komen. Wie gaf destijds bouwvergunning voor een hele woonwijk pal naast een LPG tank, die er al lag? Hoe kan dat überhaupt en waarom vertelt u dat niet openlijk? De veiligheid van meerdere burgers op het spel zetten vanwege de centen...en dat nu opeens er geld beschikbaar is voor werkzaamheden in de Zumpe, die vier maanden zouden duren? is dat "voor wat hoort wat"?
 • Buitenlevenfreak

  3 jaar geleden
  Zo, en nu nog een vette streep door alle andere bouwideeën buiten de huidige Doetinchemse stadsgrenzen ( denk aan een dreiging voor de Noordtak en de windmolenwens van veel stadsbewoners) en de spaarzame Doetinchemse buitengebieden kunnen weer gewoon buitengebied blijven. Hebben de politici wel eens een draagvlakonderzoek onder buitengebiedbewoners gehouden om echt te weten wat daar leeft? Of willen ze dat liever niet weten?
 • Lezeres

  3 jaar geleden
  Precies! Het besluit was nog niet eens genomen en dan toch al bakken met geld kwijt zijn als het niet door gaat? Dan heb je ook dingen beloofd want anders kan dat niet. En zolang er geen besluit ligt, hoor je niets te beloven.....lijkt me.
 • Lezeres

  3 jaar geleden
  Ik begrijp dat dat niet fijn is, echt. Maar het staat de gemeente vrij om het tankstation naar een andere plek te verplaatsen. Volgens mij was/is iedereen het er wel over eens dat het tankstation niet daar in de wijk hoort. De gemeente kan een andere locatie zoeken om het daar naar toe te verplaatsen. Ik heb niemand horen zeggen, dat het tankstation alleen maar naast de Zumpe geplaatst kan worden en anders helemaal niet. Niet naast de Zumpe wil niet zeggen niet uit de wijk.