Strenge regels voor carbidschieten in de Achterhoek: beperkt knallen en verplicht melden

DOETINCHEM/ WINTERSWIJK - Carbidschieten in de Achterhoek op oudjaarsdag wordt aan strikte regels gebonden. Het is overal verplicht te melden wanneer en waar je wilt gaat schieten en de knaltijd wordt beperkt van 10.00 tot 18.00 uur.

9 reacties

 • AtL

  3 maanden geleden
  Nee, maar degenen die ongemeld carbid knalt, is wel makkelijker te bekeuren. De overtreding wordt niet in stilte gedaan :-)
 • Martin

  3 maanden geleden
  De twee meest gehoorde woorden in 2020, Corona en Verboden!
 • Mattie

  3 maanden geleden
  Carbid schieten is echt een levensbehoefte hoor. Wat een gezeur, doe maar een keer zonder.
 • H K

  3 maanden geleden
  Ze zijn echt gek geworden in Nederland! Eerst vuurwerk verbieden en dan verrast zijn dat er heel veel meer illegaal vuurwerk Nederland in komt. Daarna evenementen voor jongeren willen organiseren om overlast te voorkomen maar daar is nu te weinig tijd voor. Misschien is het dus toch het beste het vuurwerkverbod in te trekken zodat oa de jongeren toch nog wat te doen hebben en waardoor deze oud en nieuw niet op een chaos uitloopt. En nu weer deze regels icm carbid schieten. Denk je nu echt dat er geen bier bij gedronken gaat worden? In wat voor wereld leven onze 'leiders'? 
 • Tony

  3 maanden geleden
  Al die burgemeesters weten van gekkigheid niet wat ze moeten doen. Onder het mom van “minder druk op de zorg”, alles verbieden. Onzin, want deze hele corona toestand is het ideale excuus om mensen te betuttelen. Onder aanvoering van opper-betuttelaar Bruls.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

 1. Auto slaat over de kop in Ede
  Play

  Auto slaat over de kop in Ede

 2. Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open
  Play

  Middelbare scholen en mbo's eindelijk weer open

Achterhoek