Emiel Muijderman
Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Strop voor minister: vleesveeboer mag fosfaatrechten houden

DOETINCHEM/ DEN HAAG -  Een blunder met de verdeling van mestrechten onder veehouders kan landbouwminister Carola Schouten duur komen te staan. De rechter heeft vandaag beslist dat de minister ten onrechte per abuis uitgedeelde mestrechten bij vleesveeboeren heeft teruggevorderd.

11 reacties

 • Ton

  1 jaar geleden
  Het heeft alles te maken met verkochte, onterecht gekregen rechten, dus met ingekochte rechten. Zonder inkoop geen verkoop in het bedrijfsleven.
 • leo

  3 jaar geleden
  Onzin, fosfaat uit de landbouw vervuild niet, Fosfaat spoelt nagenoeg niet uit, het spoelt in een klein aantal gevallen een klein beetje af naar oppervlaktewater,bij enorme pech met zware buien na bemesten.Fosfaat uit RWZI,s is een veel groter probleem.Heeft echter niks met landbouw te maken.
 • leo

  3 jaar geleden
  Jammer Wim, dit heeft NIKS met gekochte rechten te maken, dit is puur de manier waarop de minister P rechtenbeleid heeft uitgevoerd.
 • gerrit59

  3 jaar geleden
  Ik zou aan een Franse minister vragen om voor deze boeren een verzoek in te dienen. Die krijgt het wel voor elkaar.
 • Kat

  3 jaar geleden
  Gerechtigheid. Melkveehouders werden altijd bevoorrecht t.o.v. vleesveehouders. Waarom zouden ze uitbreiden? Er moet juist gekrompen worden in de sector. Het is de graaimentaliteit. Het begon bij banken en verzekeraars, maar het zit verankerd in ons groeisysteem.Elk jaar een beetje groei. Dat je niet eindeloos door kunt groeien snappen ze niet.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek