Volledig scherm
Het Graafschap-shirt. © Instagram

Swart krijgt Graafschap-shirt voor zijn 80ste verjaardag van vriend Guus

DOETINCHEM - Ajax-icoon Sjaak Swart heeft van Guus Hiddink een bijzonder cadeau gekregen voor zijn tachtigste verjaardag. De Varssevelder liet een shirt van De Graafschap bedrukken met de naam 'Sjakie' en het nummer 80.

Swart werd op 3 juli al 80 maar vierde dat afgelopen maandag, aldus De Graafschap vanochtend op Instagram

De club toont een afbeelding van het shirt , dat is gesigneerd door onder meer de huidige trainer van de superboeren, Henk de Jong. Met daarbij de opmerking: 'Uiteraard gaf zijn vriend Guus Hiddink hem een passend cadeau'. 

Gezellige club

Het cadeau is een vette knipoog naar de ontknoping van de Eredivisie twee jaar geleden. 

Volledig scherm
© Instagram

De Graafschap speelde toen op de laatste speeldag gelijk tegen Ajax, dat daardoor het kampioenschap misliep. 

,,Ik hoop dat De Graafschap degradeert’’, riep Swart een dag later op televisie. Met die uitspraak riep Swart de hoon in de Achterhoek over zich af, alhoewel hij wel gelijk kreeg. Een paar weken later degradeerden de Superboeren via de play-offs. 

Een hekel aan De Graafschap heeft Swart zeker niet, stelde hij deze zomer in de Gelderlander. ,,Ik vind het leuk dat ze terug zijn in de eredivisie. Ik kwam er vroeger ook vaak als spelersbegeleider van Dennis Gerritsen en Olaf Lindenbergh. Het is een gezellige club.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek