Volledig scherm
In 2017 kon er ook niet worden gezwommen dus werden kano's ingezet. Foto: Jan van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Swim to fight cancer verplaatst naar Stroombroek om blauwalg

DOETINCHEM/ BRAAMT - Swim to fight cancer, dat zondag 9 september in de rivier de Oude IJssel in Doetinchem zou worden gehouden, is verplaatst naar Stroombroek bij Braamt. Dit omdat uit de laatste metingen van waterschap Rijn en IJssel blijkt dat er blauwalg in de rivier zit, wat gezondheidsrisico's met zich meebrengt als er in wordt gezwommen.

De organisatie had - gezien eerdere ervaringen - er rekening mee gehouden dat er niet kon worden gezwommen in de Oude IJssel en had tegelijkertijd ook een vergunning aangevraagd voor Stroombroek om daar het evenement te houden. 

Het kan dus moeiteloos verplaatst worden. Het begint zondag om 12 uur met een eerste afstand voor de kids. Later zwemmen de volwassenen.

Vorig jaar kon het zwemevenement ook niet doorgaan. Toen gooide de e.coli-bacterie (een poepbacterie) roet in het eten. In plaats daarvan werd met kano's een afstand overbrugd. De opbrengst was vorig jaar ongeveer 50.000 euro. Nu hoopt de organisatie meer dan 100.000 euro binnen te halen.

Ook een eerdere poging van de Kiwanis om in 2015 een zwemevenement in de Oude IJssel te houden, ging niet door vanwege deze bacterie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek