Afaf Dadush aan het werk bij Rensa in innovatiecentrum De Steck.
Volledig scherm
PREMIUM
Afaf Dadush aan het werk bij Rensa in innovatiecentrum De Steck. © Jan Ruland van den Brink

Syrische vluchtelinge Afaf ontwerpt producten bij Doetinchemse groothandel Rensa: de perfecte match

DOETINCHEM - In 2016 vluchtte ze met haar man en twee dochtertjes uit Damascus. Het gezin van Afaf Dadush (34) kwam terecht in ’s-Heerenberg. Na een moeizaam begin vond de Syrische haar draai. Inmiddels werkt ze acht maanden als 3D-ontwerpster bij Rensa, groothandel in verwarming en ventilatie in Doetinchem.

5 reacties

 • Wim Sonderen

  2 jaar geleden
  Jaja hiep hiep hoera! Wat zijn we allemaal gul met complimenten. Maar haar verhaal begint met hoe de mensen haar hier benaderden. En gemakshalve praat daar niemand over. Schijnheilig gelul.
 • C Heike

  2 jaar geleden
  Dit is een voorbeeld van integratie voor velen, zeker voor de tweede of derde generatie.
 • Fam. Löverink

  2 jaar geleden
  @Enigma Enigma e.a. Arbeidsmigrant of 2e/3e generatie != vluchteling. Beide groepen vragen om een hele andere benadering en laten zich dan ook nauwelijks met elkaar vergelijken. Laat staan dat de één als voorbeeld voor de ander zal kunnen gelden.
 • Alfred Meijer

  2 jaar geleden
  Goed bezig!
 • Ronnie Tempel

  2 jaar geleden
  Een goed voorbeeld van hoe het ook kan, ga zo door ! wees een voorbeeld voor degenen die zich niet willen aanpassen. Helaas zijn dat er velen en vaak 2e en 3e generatie die zich alleen afzetten tegen de westerse leefwijze in plaats van er iets goeds mee te doen en het te combineren en zo zelf wat van het leven te maken.