Volledig scherm
Blik op het plein van de Canadaschool in Doetinchem. © Google Streetview

Taakstraf voor vechtend drietal op Doetinchems schoolplein

DOETINCHEM - Twee vrouwen en een man die vorig jaar oktober betrokken waren bij een vechtpartij op het schoolplein van de Canadaschool in Doetinchem, hebben een taakstraf gekregen van 20 uur. Dat blijkt uit de strafbeschikkingen die het Openbaar Ministerie heeft gestuurd aan de drie en die De Gelderlander heeft ingezien.

De officier van justitie heeft hen deze week het schikkingsvoorstel voor '20 uur onbetaald werk' gestuurd. Als de drie het werk doen, is hun straf voldaan.

Gewond

De vechtpartij vorig jaar oktober ontstond volgens de politie door 'een conflict in de relationele sfeer'. Eén van de slachtoffers, een vrouw, raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis. Veel kinderen en omstanders waren getuige van de vechtpartij, vlak na schooltijd.

Met een strafbeschikking wordt een zaak zonder tussenkomst van de rechter afgedaan en is deze zaak in principe afgerond, laat het OM weten. Doen betrokkenen het werk niet of gaan ze niet akkoord met de straf, dan kan de zaak alsnog voor de rechter komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek