Volledig scherm
Kinderen worden opgehaald bij de Hogenkampschool. © theo kock persfotografie

Te grote school Hogenkamp in protest naar stadhuis Doetinchem

DOETINCHEM - Ouders en kinderen die op basisschool Hogenkamp in Doetinchem zitten lopen woensdag 17 juli in protest naar het stadhuis van Doetinchem. De mars begint om 8.30 uur vanaf de hoofdvestiging aan de Lohmanlaan. 

Het protest is gericht tegen wethouder Maureen Sluiter. Vorige week werd bekend dat de verbouw en uitbreiding van de groeiende school niet doorgaat. Dit omdat de school te groot wordt en qua verkeersoverlast niet meer past in de wijk. 

Vijf jaar

De school zit sinds 2 jaar noodgedwongen met de groepen 6, 7 en 8 op de eerder afgeschreven school Overstegen. Inmiddels is bekend geworden dat deze tijdelijke situatie nog maximaal vijf jaar voortduurt en dat de gemeente de situatie opnieuw gaat bekijken.

Hogenkamp is de grootste school van de stad met 450 leerlingen. De mars wordt gehouden vanuit de medezeggenschapsraad van de school.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek