Volledig scherm
PREMIUM
Ouders halen hun kinderen op bij school Hogenkamp. © theo kock persfotografie

Te véél leerlingen: streep door uitbreiding basisschool Hogenkamp

DOETINCHEM - Een teveel aan leerlingen zorgt ervoor dat er een streep gaat door de nieuw- en verbouwingsplannen van basisschool Hogenkamp in Doetinchem. De gemeente vindt dat de wijk niet berekend is op een leerlingental van 450.

,,Met het besluit tot nieuwbouw zaten we in de finale fase’’, zegt Maureen Sluiter, wethouder van de gemeente Doetinchem. ,,Tot ons het bericht bereikte dat het leerlingenaantal van de school opnieuw stijgt. 412 leerlingen was het maximale wat de wijk aan kon, qua parkeren en verkeersstromen. In mei bleek dat er opnieuw een stijging is: 45 leerlingen erbij. Dat is niet verantwoord.”

Reden voor het college van Doetinchem af te zien van de nieuw- en verbouw en tot herbezinning over te gaan. ,,We gaan op zoek naar een structurele oplossing", zegt Sluiter. ,,Daar trekken we maximaal vijf jaar voor uit. We snappen dat dit heel vervelend is voor ouders én wijkbewoners. Maar het kan niet anders."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek