ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Testafspraak maken wederom lastig: minimaal een dag wachten, behalve in de Achterhoek

NIJMEGEN/ WEHL - Het is zó druk bij de teststraten dat het maken van een testafspraak voor de korte termijn wederom lastig is. Wie nu een afspraak maakt, kan bijvoorbeeld in Nijmegen, Arnhem, Boxmeer en Tiel pas op zijn vroegst morgenmiddag of - avond terecht. Alleen in het Achterhoekse Wehl is nog vandaag een coronatest bij de GGD mogelijk.

8 reacties

 • tinus aardsen

  4 maanden geleden
  Als je netjes gedraagd en nergens heen gaat, hoef je nooit te testen! je moet het ook niet op gaan zoeken, dan vraag je erom!! Kunnen mensen nooit eens iets goed doen,niet altijd zo egoïstisch zijn en toch de kont tegen de krib gooien? dan mag je voor mijn part het krijgen, maar dan ook geen zorg in het ziekenhuis, heb je dan egoïstisch gezien ook geen recht op! eigen schuld, dikke bult, betaal die zorg dan maar lekker zelf!!
 • I Derksen

  4 maanden geleden
  Allemaal stoppen met testen. Als je ziek bent blijf je thuis, net als vroeger. Opdoeken die handel.
 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  @A. Diepeveen: Helaas herkennen niet alle sneltesten Omikron (even goed) en zelfs bij PCR testen kan er nog verschil in zitten, met name als je besmet bent met de Omikron-B2 variant die in India in opmars is of de Omikron-B3 variant welke in China opgedoken is. Een geluk bij een ongeluk is wel dat als de antigeen sneltest de besmetting niet heeft kunnen detecteren en de GGD PCR test wel, dat je dan een zeer grote kans hebt met Omikron besmet te zijn i.p.v. een gevaarlijkere andere variant.
 • Kenneth Tharmaratnam

  4 maanden geleden
  Absurd idee om Covid-19 besmette mensen zonder klachten, ook als ze nog besmettelijk zijn, gewoon het huis weer uit te laten gaan en besmette mensen met klachten, hoe zwaar ook, thuis te laten, ook al zouden ze ziekenhuis en wellicht IC zorg nodig moeten hebben. Maar proberen kan altijd, beginnen we eerst alle ongevaccineerden ziekenhuis toegang te ontzeggen, want "als je echt ziek bent, blijf je natuurlijk thuis" i.p.v. in een ziekenhuis geholpen te worden.
 • A. Diepeveen

  4 maanden geleden
  Onze ervaring. Thuis test 2 x negatief antigeen GGD test positief over Dus thuis test is onbetrouwbaar.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek